torsdag 9 maj 2013

En stor tjej

Har en så stor tjej här hemma, hon har nu bestämt sig för att sova i egen säng. Då sover hon utan nattblöja vilket ju är skönt nu när sommaren närmar sig. Hon lekte ute ensam idag också, visst vi satt på balkongen och hade uppsikt men det gör henne stor - att hon klarar sig. Och vill klara sig.

Det här med att sova i egen säng är inte nått vi varit tjatiga med, vi har nämligen för länge sedan märkt att vår lilltös bestämmer själv när hon är redo för nått. Sin snutte slutade hon med på egen hand, bara sa en dag att hon vill ha nalle istället och så förblev snuttarna i lådan.
Pottan gick ungefär lika smidigt, visst vi började pottträna lite redan vid 7 månader men hon beslutade snabbt att det var trevligast att bajsa där och förra sommaren så blev hon blöjfri lagom till dagisstarten mycket på egen vilja och väldigt lite tack vare oss.
Och nu som sagt har vi kommit till steget sova i egen säng i eget rum - hela natten. Hittils har hon kommit intollande vid tvåsnåret till vår säng men nu verkar det vara över. Och hon är så stolt över sig själv - ropar på morgonen "Mamma är det morgon nu?!" och får hon ett ja till svar kommer hon och kramas ett tag - underbara unge!

Inga kommentarer: